Ексклюзиви
понеділок, 02 листопада 2009 19:49

На стадіонах ПАР приноситимуть у жертву корів

Південноафриканська організація "Махоня Роял Траст" пропонує під час Кубка світу з футболу-2010 приносити на стадіонах ПАР у жертву корів. Кажуть, це забезпечить видовищність та принесе удачу заходу.

Компанія відповідає за культурну програму під час змагань. За словами голови організації Золані Мківа, забій худоби вирізнить Африку  з-поміж інших держав.

— Усе має бути відповідно до традицій країни, де проводять змагання, — пояснює Мківа. — Роблячи жертвоприношення, ми звертатимося до наших предків по благословіння. Це створить фантастичну атмосферу.

Організація вже надіслала листи президентові та голові організаційного комітету Кубка світу в ПАР. Пропонує приносити жертви на кожному з 10 стадіонів. Про це також повідомили представникам Міжнародної федерації футболу ФІФА. Ті пообіцяли поміркувати.

ПАР здобула право приймати в себе світову першість 2004 року. На це претендували Ліван, Єгипет, Туніс та Марокко. Міжнародні експерти кажуть: країна досі не готова до проведення заходу такого рівня. Тут часто бувають перебої зі струмом, у найбільших населених пунктах — Йоганнесбурзі, Кейптауні та Преторії — проблеми з громадським транспортом. Не добудували залізницю між основними містами чемпіонату.

Квитки на матчі Кубка світу вже придбали майже 1 млн футбольних фанатів у всьому світі.

Зараз ви читаєте новину «На стадіонах ПАР приноситимуть у жертву корів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути