неділя, 15 квітня 2007 17:09

На чемпіонат із сумо приїхало 50 спортсменів

Автор: фото: REUTERS/Lucy Nicholson
  Американський спортсмен Марк Саґато тримає на руках свою двомісячну доньку Аврору на церемонії відкриття чемпіонату США із сумо у Лос-Анджелесі
Американський спортсмен Марк Саґато тримає на руках свою двомісячну доньку Аврору на церемонії відкриття чемпіонату США із сумо у Лос-Анджелесі

2000 року у Відкритому чемпіонаті США із сумо взяли участь лише 10 спортсменів. Минулої суботи на відкритті змагань із традиційної японської боротьби було вже 50 сумоїстів. Восьмеро з них — жінки.

Цього року чемпіонат проходить у Лос-Анджелесі. Туди з"їхалися спортсмени з Японії, Монголії, Казахстану, Естонії, Болгарії, Норвегії, Німеччини та Італії. Америку представляють сумоїсти з десяти штатів.

Шанувальникам боротьби найбільше полюбився Марк Саґато. На відкриття його дружина прийшла з двомісячною донькою Авророю. Спортсмен потримав дитину на руках й одразу став зіркою. Натовп кинувся фотографувати "велетня з немовлям".

За кілька днів до початку чемпіонату 185-кілограмовий Саґато вирішив узяти участь у марафонському забігу. Змагання також проходили в Лос-Анджелесі.

— Я так багато готувався до чемпіонату, що можу все, навіть подолати марафонську дистанцію, — казав він.

Однак пробіг лише два квартали.

Марк також знімається в кіно. Він грав сумоїста у стрічці режисера Девіда Бойля "Великі мрії у маленькому Токіо". Фільм вийшов на екрани торік. На прем"єру спортсмен прийшов у настегенній пов"язці.

Зараз ви читаєте новину «На чемпіонат із сумо приїхало 50 спортсменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути