Ексклюзиви
понеділок, 24 грудня 2007 17:15

На батьківщині Санта Клауса кожен може стати ельфом

У фінському містечку Рованіємі на півночі Фінляндії відкриють Академію Ельфів. Із квітня наступного року близько двох тисяч осіб зможуть отримати підготовку, необхідну для того, аби працювати помічником Санта Клауса.

Рованіємі вважається батьківщиною Санта Клауса. Щороку близько 500 тис. туристів із різних країн світу відвідують його резиденцію Сантапарк. Основним джерелом прибутків жителів міста є туризм. Торік вони заробили 540 млн євро.

Академію Ельфів відкриють на прохання туристичних компаній, яким необхідні кваліфіковані кадри. Нині з 60 тис. жителів міста ельфами працюють лише 500. Навчатися в академії зможе кожен охочий незалежно від віку та статі. Це сприятиме зменшенню рівня безробіття.

Координатор проекту Еса Саккінен говорить, що ельфам необхідна професійна підготовка, адже вони не лише запаковують подарунки. Щороку ельфи відповідають на 750 тис. листів для Санта Клауса. Вони повинні вміти розпалювати вогнище на снігу та добре орієнтуватися на місцевості, бо проводять екскурсії для туристів.

Ельфи мають багато знати про місцеву природу і тварин та бути готовими відповідати на незвичні запитання туристів. Особливої майстерності вимагає спілкування з дітьми, які не вірять у Санта Клауса.

Зараз ви читаєте новину «На батьківщині Санта Клауса кожен може стати ельфом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути