понеділок, 13 жовтня 2008 14:55

Мумії 170-річної давнини викопали на цвинтарі

Автор: фото: REUTERS/Tomas Bravo
  Серед експонатів виставки 15 жіночих та вісім чоловічих мумій. А також відтята голова чоловіка
Серед експонатів виставки 15 жіночих та вісім чоловічих мумій. А також відтята голова чоловіка

Виставка мумій проходить у мексиканському місті Монтеррей. На показі представлені муміфіковані тіла людей, які загинули від холери 1833 року в місті Сан-Каетано.

У XIX ст. в тих краях діяв податок на поховання. Люди мали постійно сплачувати його за померлого родича. Інакше його тіло викопували, аби звільнити місце для іншого небіжчика.

Через несплату податку чиновники віддали наказ майже повністю перекопати місцевий цвинтар Святої Паоли. Під час розкопування робочі замість кісток побачили мумії, які добре збереглися завдяки сухому клімату та багатому на мінерали ґрунту.

На виставці в Монтерреї представлені 15 жіночих і вісім чоловічих тіл із цвинтаря святої Паоли. Також тут є одна чоловіча голова, окремішня від тіла. Виставка триватиме до 28 грудня. Очікується, що її відвідають 300 тис. людей.

Ще близько сотні мумій із цвинтаря в Сан-Каетано зберігаються в мексиканському місті Ґуанахуато. Ця колекція постійно поповнюється. Експерти кажуть, що трупу достатньо полежати п"ять років у землі Сан-Каетано, аби перетворитися на мумію без сторонньої допомоги. Музей Ґуанахуато викупає такі тіла в родичів небіжчиків. Серед експонатів є вагітна жінка, похована живцем людина та голова вбивці. На багатьох експонатах зберігся їхній одяг.

Зараз ви читаєте новину «Мумії 170-річної давнини викопали на цвинтарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути