вівторок, 03 квітня 2007 17:08

Молитва до покійного Папи зцілила від хвороби Паркінсона

Процедура включення Папи Римського Іоана Павла II до числа святих має тривати кілька років. Одна з необхідних умов канонізації — чудо.

45-річна французька монахиня Марі Сімон П"єр стверджує, що воно сталося. Молитва до покійного Папи зцілила її від хвороби Паркінсона. Від цієї недуги страждав і сам колишній глава католицької церкви.

Марі працює в одному зі шпиталів Парижа. Хворобу Паркінсона — розлад центральної нервової системи — у неї виявили 2001-го. Із часом жінка вже не могла водити автомобіль, їй було важко ходити, а ліва рука не рухалася. Через чотири роки Марі Сімон звільнили з лікарні.

2 червня 2005 року, рівно за два місяці після смерті Івана Павла II, монахиня зцілилася. Вона більше не приймає ліків і знову працює.

— Я почула якийсь голос і прокинулася вранці зовсім іншою, — розповідає Марі. — Відчула, що моє тіло слухається мене. Я зрозуміла, що зцілилася.

Увечері напередодні перед сном Марі Сімон помолилася до покійного Папи Римського і правою рукою написала на папері його ім"я. Через хворобу почерк у жінки зовсім змінився. Напис ледь вдалося розшифрувати. Наступного ранку вона писала, як до недуги. Експерти-графологи підтвердили, що в обох випадках почерк належить одній людині.

Стан монахині перевіряли також психотерапевти. Невролог відверто здивувався, побачивши абсолютно здорову жінку.

— Він запитав: "Сестро, як це сталося? Ви прийняли подвійну дозу ліків?" — усміхається Марі Сімон.

Обидва зразки почерку монахині, до і після хвороби, а також результати обстеження лікарів є ключовими документами у справі освячення Іоана Павла II. Їх разом із цілим досьє на кандидата у вівторок передали на розгляд церковної комісії у справах канонізації. Це перший крок до того, щоб покійного Папу Римського записали до Лику святих.

Якщо випадок із монахинею підтвердиться, Іоан Павло II потрапить до лику Блаженних. Для святості буде потрібне ще одне чудо.

Зараз ви читаєте новину «Молитва до покійного Папи зцілила від хвороби Паркінсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути