четвер, 19 липня 2007 18:09

Моделей до шістнадцяти не пустять на подіум

Автор: фото: reuters/Shannon Stapleton
  Чеська супермодель Кароліна Куркова, 23 роки, на показі білизни компанії ”Вікторія Сікрет” у Нью-Йорку. Вона розпочала модельну кар’єру до 16-річчя
Чеська супермодель Кароліна Куркова, 23 роки, на показі білизни компанії ”Вікторія Сікрет” у Нью-Йорку. Вона розпочала модельну кар’єру до 16-річчя

Британські фахівці з питань моди і здоров"я хочуть заборонити моделям до 16 років брати участь у показах одягу. Про це заявила організація "Дослідження здоров"я моделей", створена при Британській раді з питань моди.

— Ці діти, яким ще немає шістнадцяти, змушені мати такий самий вигляд, як жінки, — говорить Баронесс Кінґсміл, голова організації. — У сексуальному плані їх також використовують, як дорослих. Це треба припинити.

В організації стурбовані тим, що світ моди дуже закритий. Ніхто не контролює умови праці моделей. Часто їм потрібна охорона, щоб захищатися від подруг-конкуренток. Від стресів дівчата рятуються здебільшого алкоголем та наркотиками.

Багато знаменитих манекенниць починали кар"єру в 14–15 років. Наприклад, супермодель Кейт Мосс прийшла у світ моди в 14. Наомі Кемпбел і чеська модель Кароліна Куркова також почали зніматися до 16 років. Українську модель і акторку Мілу Йовович мати тягала по фотосесіях і показах, ще коли та навчалася в школі.

Якщо обмеження у віці почне діяти, то наступне покоління моделей "подорослішає", переконані дослідники. До таких заходів вдаються після того, як кілька моделей померли від недоїдання.

У серпні 2006 року від серцевої недостатності на подіумі померла 22-річна уругвайська модель Луісель Рамос. Вона вживала лише латук і дієтичну колу. Пізніше від анорексії померла 21-річна бразильська модель Анна Кароліна Рестон. Вона харчувалася лише яблуками і помідорами. У лютому цього року від виснаження померла рідна сестра Рамос — Еліана, їй було 18 років.

Зараз ви читаєте новину «Моделей до шістнадцяти не пустять на подіум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути