Ексклюзиви
вівторок, 28 листопада 2017 05:31

"Мені немає місця серед вас"

Серійний убивця Чарльз Менсон не прагнув вийти на волю

Найвідоміший у Сполучених Штатах серійний убивця Чарльз Менсон помер у в'язниці у 83 роки. Відбував дев'ять пожиттєвих тюремних термінів.

1967-го створив хіпі-угруповання "Сім'я". Він мандрував штатом Каліфорнія і збирав "дітей, котрих суспільство викинуло на смітник". Згодом разом із послідовниками Чарльз оселився на ранчо в Лос-Анджелесі, де раніше знімалися гостросюжетні фільми про Дикий Захід. Угруповання жило там "вільним життям".

Перше вбивство "Сім'я" здійснила за два роки після заснування. Менсон відправив трьох "братів" вибити гроші з наркоторговця. Той відмовився повернути кошти за неякісний товар, хоч Чарльз перед цим відрізав йому вухо. Чоловіки закололи "баригу".

Менсон захоплювався рок-н-ролом. Якось вирішив, що пісня "Хелтер Скелтер" із "Білого альбому" гурту "Бітлз" розповідає про кінець світу — війну між темношкірим і білошкірим населенням. Білошкірі програють. "Сім'я" має наблизити цей час, піти в підпілля, а потім очолити переможців.

Насправді, текст пісні "Хелтер Скелтер" розповідає про хлопця, який закохався в дівчину на танц­полі. Містить описи танцювальних рухів, типових для рок-н-ролу.

Намагаючись наблизити кінець світу, "Сім'я" в серпні 1969 року за два дні вбила дев'ять чоловік, в тому числі вагітну актрису Шерон Тейт — дружину режисера Романа Поланскі (Поланскі — володар усіх найпрестижніших нагород у кінематографі. Найвідоміші стрічки — "Тупик", "Дитина Розмарі", "Китайський квартал". — ГПУ). Організатором убивств визнали Менсона.

Під час процесу він став зіркою. Будівлю суду оточував мітинг послідовників. Вийшов альбом його пісень під назвою "Брехня". Чарльз був знайомий із багатьма відомими музикантами свого часу. Грати на гітарі навчився у в'язниці.

1975-го учасниця "Сім'ї" Лінетт Фромм намагалася застрелити президента США Джеральда Форда. Пістолет не спрацював. Жінку засудили на довічне ув'язнення. Вона вийшла на свободу 2009 року.

На суді та під час процесу Менсон охоче роздавав інтерв'ю. В одному з них він заявив: "Мене виховали поліцейські, мене виховали засуджені, мене виховала тюремна адміністрація. Я звик жити під замком. Це як паралельний всесвіт, тому що мені немає місця серед вас".

2012 року йому знову відмовили в умовно-достроковому звільненні. Чоловік на волю не прагнув. Відверто заявляв тюремному психологові: "Я провів усе життя в тюрмі. Я небезпечний тип".

Більшість послідовників Менсона відбули покарання й повернулися до мирного життя. Декого засудили до розстрілу, дехто зараз відбуває довічне ув'язнення.

У перший клас пішов у сукні

Мати Чарльза Менсона 16-річна Кетлін Меддокс утекла з дому за рік до народження сина.

Народила його 12 жовтня 1934-го від невідомого чоловіка. Дитина отримала ім'я Чарльз Міллз. Прізвище взяла від співмешканця — Вільяма Менсона.

Коли хлопцеві було 6 років, Кетлін ув'язнили на п'ять років за пограбування. Брат вітчима вважав Чарльза надто жіночним і в перший день навчання в школі примусив одягнути сукню.

Кетлін звільнили достроково. Вона з сином часто переїжджали. Коли Чарльзу виповнилося 11 років, віддала його в інтернат. Сказала, не може забезпечити належних умов. Померла 1973-го.

Решту свого юнацтва хлопець провів у виправних заходах, звідки регулярно тікав, викрадаючи велосипеди й автівки.

У 12 років Чарльза засудили вперше — за збройне пограбування. До 18 його вже вважали "небезпечним".

Коли Менсону виповнився 21 рік, одружився з 17-річною Розалі Волліс. Двічі викрадав авто. За другий випадок потрапив до в'язниці. Дружина народила сина й покинула Чарльза.

Після звільнення він став сутенером. Одружився вдруге. Потрапив до рук поліції, коли перевозив зі штату до штату повію. Суд пригадав чоловікові махінації із краденим чеком на $38 (1000 грн). Менсон сів на 10 років. Його покинула друга дружина. Відбувши покарання, попросив не випускати його, назвавши в'язницю "своєю єдиною домівкою".

Зараз ви читаєте новину «"Мені немає місця серед вас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути