вівторок, 13 лютого 2018 05:25

Міністра фінансів засудили до восьми років за корупцію

До восьми років в'язниці засудили румунського екс-міністра фінансів 40-річного ­Даріуса ­Валкова. Звинуватили в перевищенні повноважень та відмиванні грошей.

Обіймав посаду державного секретаря і провідного радника прем'єр-міністра. Є одним із головних розробників стратегії правлячої Соціал-демократичної партії.

Валков був міністром з грудня 2014-го до березня 2015 року. Тоді антикорупційна прокуратура звинуватила його у вимаганні хабара від бізнесмена. Той просив допомогти виграти публічні торги. Урядовець захотів за це 20% вартості контракту. Отримані гроші "відмив".

Прокурори конфіскували три золоті злитки, 172 твори мистецтва вартістю близько 1 млн євро — приблизно 33,2 млн грн. Заморозили рахунки для відшкодування збитків, завданих державі.

Під час слухань Валков звинуватив антикорупційних прокурорів в обмані. Нібито обіцяли пом'якшити вирок, якщо визнає перевищення повноважень.

Зараз ви читаєте новину «Міністра фінансів засудили до восьми років за корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути