Ексклюзиви
понеділок, 10 вересня 2007 17:30

Мільйонера Фоссета шукає національна гвардія США

63-річний американський мільйонер Стівен Фоссет став відомим 2001 року, коли спробував облетіти Землю на повітряній кулі. Тоді йому це не вдалося, однак чоловік домігся свого наступного року.

Загалом Фоссетові належать 116 різних рекордів. Останнім часом він готувався до встановлення наступного, але 3 вересня його літак зник із радарів авіадиспетчерів у районі штату Невада. Чоловіка досі не можуть знайти.

Зранку Фоссет вилетів на одномісному літаку "Цитабрія Супер" із приватного аеродрому на заході штату. Він хотів пошукати майданчик, аби встановити новий рекорд швидкості польоту. Попередив близьких, що повернеться за 3 год. Однак не з"явився і за 6 год. Його не фіксували жодні радари.

Пошуки проходять у складних умовах. Район пошуку — пустелі й гори. До того ж американець не залишив плану свого польоту.

Через день до пошуків приєдналися повітряні сили національної гвардії США. Вони обстежують територію з повітря. За цей час у горах знайшли шість літаків, які розбилися раніше і про які до цього не було відомо. Однак "Цитабрії Супер" серед них немає. Родина й друзі пілота кажуть: Фоссет має досвід виживання в екстремальних ситуаціях. Тому сподіваються, що він живий.

Свій перший світовий рекорд американець установив 1993 року. Тоді він найшвидше обійшов Ірландію на яхті. 2004-го Фоссет здійснив сухопутну подорож навколо світу за 58 днів, а наступного року 67 год. протримався на літаку в повітрі.

Зараз ви читаєте новину «Мільйонера Фоссета шукає національна гвардія США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути