Ексклюзиви
середа, 22 жовтня 2008 16:03

Метро в Дубаях їздитиме без водія

У січні 2009 року в саудівському місті Дубаї з"явиться метрополітен. Це буде найбільше автоматизоване метро у світі. Потяги їздитимуть без машиніста. Поїздкою керуватиме комп"ютер.

Над проектом нині працюють 24 тис. інженерів та будівельників. У новий потяг зможуть сісти 640 людей. У ньому буде золотий, срібний, жіночий, чоловічий та дитячий вагони. Вартість проїзду залежатиме від вибору вагона. Пасажири зможуть користуватися Інтернетом у метро.

Паралельно з новими потягами доробляють і лінії підземної залізниці. Їх буде дві — Червона та Зелена. Усього 57 станцій, які простягнуться на 75 км.

Минулого тижня нові потяги випробував шейх емірату Дубаї Мухаммед бін Рашид Аль Мактум із двома синами. Вони проїхалися Червоною лінією на відстань 11 км між станціями Джебель Алі та Ібн Батута молл.

Метро в Дубаях стане четвертим на Близькому Сході. 1959-го запрацював метрополітен в ізраїльській Хайфі. Згодом підземна залізниця з"явилася в Каїрі, а потім — у Тегерані.

2009 року в еміраті Дубаях планують закінчити найвищий у світі хмарочос Бурж Дубай. Він буде заввишки 818 м і матиме 160 поверхів. Зовні нагадуватиме печерний мінерал сталагміт. Будівництво коштуватиме $4,1 млрд. У середині Бурж Дубая розмістять готелі, офіси, квартири та магазини.

Зараз ви читаєте новину «Метро в Дубаях їздитиме без водія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути