середа, 19 вересня 2007 16:02

Метеорит отруїв жителів Перу

У ніч із суботи на неділю жителі перуанської провінції Пуно, розташованої високо в Андах, побачили в небі великий метеорит. За мить вогняна куля впала на землю неподалік містечка Каранкас. Це за 1300 км від столиці країни Ліми.

На місці падіння утворився кратер діаметром 30 м і завглибшки 6 м. За словами свідків, з ями піднімався газ із сильним запахом сірковуглецю. Неподалік кратера знайшли обвуглені рештки. Нині з"ясовують, кому вони належать.

Наступного дня близько 600 жителів Каранкаса звернулися до лікарні зі скаргами на головний біль, нудоту, запаморочення. Усі вони відвідали місце падіння загадкового метеорита.

— Нам страшно: люди почуваються погано, деякі тварини також захворіли, — каже місцевий житель Хебер Мамані.

Однак експерти кажуть, що підстав для хвилювань немає. Це, мовляв, звичайний метеорит. При його падінні сталася хімічна реакція і виділився газ, який не може серйозно нашкодити людині. Підвищеного рівня радіації навколо кратера не зафіксували. Однак лікарі радять людям поки що не підходити до нього.

Зараз ви читаєте новину «Метеорит отруїв жителів Перу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути