Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2007 15:52

Менґ Цингань за рік схуд на 165 кілограмів

Автор: фото: reuters
  27-річний Менґ Цингань із китайської провінції Хейлунцзян проходить обстеження перед тим, як йому відріжуть обвислу шкіру після швидкого схуднення
27-річний Менґ Цингань із китайської провінції Хейлунцзян проходить обстеження перед тим, як йому відріжуть обвислу шкіру після швидкого схуднення

265 кг важив 27-річний китаєць Менґ Цингань із провінції Хейлунцзян 7 років тому . Тоді він уперше звернувся до клініки Тянцзинь Аймінь — єдиного місця в Китаї, де йому могли допомогти схуднути. Для молодого чоловіка з такою вагою проблема була особливо актуальною.

2000 року Цингань потрапив до Книги рекордів Гіннеса за те, що менш як за рік скинув 165 кг. Нікому в світі не вдавалося так швидко схуднути. Нещодавно він знову прийшов до клініки. Тепер йому мають зрізати зайву шкіру, що обвисла після швидкої втрати ваги.

У клініці Тянцзинь використовують засоби традиційної китайської медицини й акупунктуру — метод подразнення нервових розгалужень за допомогою уколів у певні точки тіла.

— До нас за день приходить у середньому 1200 людей, — розповідає доктор Лі. — Улітку особливо багато студентів. Вони хочуть швидко втратити вагу під час канікул.

Ще 20 років тому на вулицях китайських міст рідко коли можна було зустріти товстунів. Китайці завжди багато працювали й порівняно мало їли. До того ж вони не схильні до ожиріння за своєю природою. Однак нині ситуація змінюється, кажуть у клініці Тянцзинь Аймінь. 8% із 300 млн китайських дітей мають проблеми із зайвою вагою.

— Це результат сидячого способу життя за комп"ютером. До того ж наші підлітки їдять американську їжу, до якої не звичний організм, — пояснює доктор Лі. — Ми раді, що змогли допомогти Менґу. Однак усіх врятувати не зможемо.

Зараз ви читаєте новину «Менґ Цингань за рік схуд на 165 кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути