Ексклюзиви
четвер, 06 вересня 2007 19:04

Матір Терезу можуть визнати святою

Матір Тереза померла 10 років тому у місті Калькутта на сході Індії. Цієї середи у католицьких храмах усього світу відслужили за неї заупокійні молебні.

— Навіть на небесах наша кохана мати не припиняє своєї роботи, — говорить її послідовниця сестра Нірмала. — Ми просимо Бога дати нам сили працювати так, як це робила вона.

Тереза Гонджа Бояджіу народилася 27 серпня в Македонії у родині етнічних албанців. У 18 років вона переїхала до Ірландії. Там вступила до монастирського ордену "Ірландські сестри Лорето". У 21 прийняла постриг і отримала ім"я Тереза.

Невдовзі орден відправив її до Калькутти в Індію. Протягом двох десятиліть сестра Тереза викладала в жіночій школі святої Марії.

1948-го організувала у місті Орден милосердя, який створював школи, притулки, лікарні для бідних і хворих. Там лише 2,4% із понад мільярда населення сповідують християнство.

З 1965 року Орден поширився за межі Індії. На сьогодні він має 400 відділень у 111 країнах світу. Як правило, його місії діють в районах, де часті стихійні лиха, та в бідних країнах.

1979 року Тереза Калькуттська отримала Нобелівську премію миру — "за діяльність на допомогу людям, які страждають".

1997-го вона померла. Їй виповнилося 87 років. У жовтні 2003-го матір Терезу зарахували до лику блаженних римо-католицької церкви. Підставою для цього стало те, що вона зцілила безнадійно хвору індійку.

Нині її прихильники очікують, що незабаром Папа Римський канонізує її. Але для цього треба, щоб вона проявила ще одне диво. Віруючі не сумніваються в тому, що рано чи пізно це станеться.

Зараз ви читаєте новину «Матір Терезу можуть визнати святою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути