середа, 09 квітня 2008 16:58

Мафіозі розповів секрети успішного бізнесу

Мафіозі розповів секрети успішного бізнесу

У Європі опублікували книгу з листами боса сицилійської мафії Бернардо Провенцано, якого посадили за ґрати 2005 року. Він писав друзям із в"язниці. Розповідав, як прийшов до влади. Давав поради молодим бізнесменам.

Понад 10 років Провенцано контролював найвпливовіші мафіозні угрупування в Італії. На його думку, мафія не відрізняється від будь-якого бізнес-проекту. Він сформулював сім основних порад кожному, хто відкриває свою справу.

1. Занурення. "Якщо компанія розвалюється, необхідно на деякий час залягти на дно, — пише Провенцано. — Показувати себе можна лише в новому, гідному світлі, поховавши попередні помилки".

2. Посередництво. "Якщо не маєш достатньо сил і ресурсів — стань посередником між тими, хто їх має".

Провенцано ввів новий принцип роботи мафії. Нині це — не кримінальна сила, а посередники між бізнесменами та робітниками. Щодня мафіозі відповідав на десятки листів простих людей, які вважали, що зможуть вирішити свої проблеми за його допомогою. Одним він допомагав влаштуватися на роботу, інших примушував повертати борг.

3. Консенсус. "Хороший бос має об"єднувати всіх підлеглих і вирішувати їхні суперечки", — пояснює Провенцано. Він намагався вирішувати всі конфлікти серед мафіозі. Його нерідко називали батьком.

4. Нехай Бог буде на твоїй стороні. Майже скрізь сицилієць посилався на божу волю та цитував Біблію. Його підлеглі досконало знали Святе Письмо і ходили до церкви.

5. Політична гнучкість. Провенцано ніколи не був прибічником однієї політичної сили. Його уподобання змінювалися відповідно до потреб мафії. Він симпатизував тим політикам, з якими можна було домовитися.

6. Відстороненість. "Тримайся подалі від скандалів і гучних справ", — радить Провенцано.

Сицилієць старанно працював над іміджем мафії. Не втручався у політичні скандали, стримував стрілянину і вбивства публічних осіб.

7. Скромність. "Нехай люди думають, що ти такий самий, як вони", — пише мафіозі.

Провенцано довгий час підтримував образ скромного чоловіка. У листах навмисно робив помилки, а в кінці робив приписку: "Вибачте за моє безграмотне письмо".

Зараз ви читаєте новину «Мафіозі розповів секрети успішного бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути