середа, 23 липня 2008 18:05

Маделейн МакКанн не знайшли

Португальська прокуратура закрила справу про зникнення 4-річної британки Маделейн МакКанн. За понад рік пошуків поліція не наблизилася до розкриття злочину.

Медді зникла 3 травня 2007-го з готелю португальського курорту Прая-да-Луж. Там вона відпочивала з батьками. 39-річні Кейт та Джері поклали дівчинку та її півторарічних брата й сестру спати. Пішли вечеряти до ресторану на території готелю. Коли повернулися, Медді в номері не було. Подружжя викликало поліцію. Однак по гарячих слідах викрадачів не знайшли.

Кейт і Джері виступили по місцевому телебаченню із проханням надати будь-яку інформацію про місцеперебування дитини. У Португалії та інших європейських країнах на вулицях розклеїли плакати із фотографією Медді. За інформацію про неї пообіцяли $3 млн.

Першим затримали британця Роберта Мюрета. Він жив неподалік готелю, звідки зникла Медді. Чоловік спочатку допомагав слідчим як перекладач. Але потім у його комп"ютері виявили дитячу порнографію, а МакКанни згадали, що він кілька разів намагався познайомитися з донькою. Однак доказів причетності британця до справи поліцейські не знайшли. Відпустили й іншого підозрюваного — росіянина Сергія Малінку, приятеля Мюрета.

За кілька тижнів португальська поліція оголосила, що основними підозрюваними є батьки дівчинки. Слідчі припустили, що лікарі Кейт і Джері ненавмисне вбили дитину, ввівши їй забагато снодійного. У машині, яку МакКанни орендували в Португалії після зникнення Медді, знайшли зразки її ДНК. Поліція заявила, що на авто батьки могли вивезти тіло дівчинки за місто. Однак підтвердити цю версію не вдалося. Минулого тижня з подружжя зняли підозру.

Люди з усіх куточків світу казали, що бачили дівчинку. Перше повідомлення надійшло з Марокко. Іспанський турист запевняв, що помітив дитину із жінкою. Пізніше хтось розповів, що бачив Медді в літаку до Бразилії. Кілька місяців тому британка заявила, що впізнала Медді в одному з кафе на півдні Франції. Але всі свідчення виявилися помилковими.

За інформацію про дівчинку обіцяли три мільйони доларів

МакКанни намагалися привернути якомога більше уваги до зникнення доньки. Вони залучили до пошуків знаменитих і впливових людей. Так, із проханням повернути дитину виступили авторка книжки "Гаррі Поттер" Джоан Роулінґ та футболіст Девід Бекхем. Батьки зниклої дитини також зустрічалися з Папою Римським Бенедиктом XVI, виступали перед депутатами Європарламенту.

Португальські слідчі запевняють, що перевірятимуть будь-яку інформацію щодо місцеперебування Медді. Її батьки повернулися до британського містечка Раутлі, графство Лейчестер. Вони виховують близнюків Шона та Емелі, яким по 2,5 року. Батьки кажуть, що продовжуватимуть шукати Медді.

Зараз ви читаєте новину «Маделейн МакКанн не знайшли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути