середа, 16 квітня 2008 17:48

Літак упав на житловий район

Автор: фото: REUTERS_Lauren Vopni
  Одразу після злету літак упав на ринок у житловому районі міста Гома. Усі пасажири вціліли. З-під уламків літака дістали щонайменше 21 тіло місцевих жителів
Одразу після злету літак упав на ринок у житловому районі міста Гома. Усі пасажири вціліли. З-під уламків літака дістали щонайменше 21 тіло місцевих жителів

У місті Гома, що на сході африканської країни Конго, у вівторок увечері розбився пасажирський літак. ДС-9 упав на житловий район і загорівся. На борту перебувало 83 людини.

Літак виконував рейс із Гоми до столиці країни Кіншаси. Аварія сталася при злеті. Машина пробила огорожу аеропорту й загорілася  на ринку. Майже всі пасажири літака вижили. Рятувальники винесли з-під завалів тіла 10 місцевих жителів. За останніми повідомленнями, в результаті аварії загинула 21 людина. Із травмами в лікарнях опинилися понад 113 потерпілих.

Експерти з безпеки польотів зазначають, що Демократична Республіка Конго є одним з найсерйозніших порушників стандартів повітряної безпеки. Торік у республіці сталося вісім авіакатастроф.

У жовтні 2008-го на житловий район неподалік Кіншаси впав вантажний літак АН-26. На його борту було 17 людей, серед них — росіяни.

За кілька місяців до пригоди на тому ж маршруті розбився АН-12. У катастрофі загинуло 13 людей, зокрема двоє українців. Після злету відмовив один із двигунів літака. Екіпаж вирішив повернутися до аеропорту. Та через попутний вітер і погану видимість зачепив дерево і впав.

Зараз ви читаєте новину «Літак упав на житловий район». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути