Ексклюзиви
вівторок, 14 листопада 2017 07:20

"Лікарня може залишити його тіло сміттярам"

Автор: www.meduza.io
  Ієна Брейді та Майру Гіндлі з бри­тан­ського Ман­честера 1966 року засудили до довіч­ного ув’язнення
Ієна Брейді та Майру Гіндлі з бри­тан­ського Ман­честера 1966 року засудили до довіч­ного ув’язнення

15 травня у Великій Британії в психіатричній лікарні для ув'язнених у віці 79 років помер Ієн Брейді. Він з подругою Майрою Гіндлі вбив і зґвалтував у середині ­1960-х п'ятьох дітей і підлітків віком 10–16 років.

Їхні злочини в околицях Манчестера також відомі як "вбивства на болотах".

Гіндлі та Брейді познайомилися 1961-го. Разом працювали в компанії, що продавала хімікати. Почали зустрічатися: Ієнові тоді виповнилося 23 роки, Майрі — 19. Чоловік був прихильником нацистської культури, а також ­літератури, що описує насильство. Цим і захопив дівчину, пишуть британські ЗМІ. Пара робила порнографічні знімки одне з одним. Пізніше Майра стверджувала, 1963 року Ієн сказав їй, що хоче ­скоїти "ідеальне вбивство". У ­червні 1963-го вони переїхали в будинок баби Гіндлі в Манчестері і вже за місяць убили першу жертву.

У травні 1966 року присяжні визнали Ієна Брейді винним у вбивстві трьох дітей, а Майру Гіндлі — у вбивстві 2 із них. Обох засудили до довічного ув'язнення. 1985-го Ієна перевели з в'язниці в психіатричну лікарню "Ешворт" для в'язнів. Там він зізнався у вбивстві ще двох жертв.

У лікарні Брейді неодноразово відмовлявся від їжі. Мовляв, хоче померти. Але його годували силою. Помер 15 травня 2017 року.

— У цивілізованому суспільстві нормально виявляти співчуття померлим. Але бувають винятки — і цей монстр один із них. Лікарня "Ешворт" може залишити його тіло сміттярам, — відреагував на цю новину Ієн Генсон, головний поліцейський інспектор Манчестера.

Убивцю не могли поховати майже півроку — не зрозуміло, хто повинен робити це і як саме.

Говорили, що Ієн Брейді ­заповів влаштувати зі свого похорону виставу: заграти п'яту частину Берліозової "Фантастичної симфонії" (композитор назвав її "Сон у ніч шабашу"), а прах розвіяти над Глазго. ­Рішення про поховання приймав Високий суд Лондона.

— Зовсім не складно уявити, як будуть ображені сім'ї жертв, якщо дізнаються, що ця музика грала на його кремації. Я відмовляюся дозволити це, — заявив суддя.

Тіло вбивці таємно спалили в крематорії. Прах помістили в урну, що здатна біо­логічно руйнуватися, та опустили в море. Майра Гіндлі померла в тюрмі 2002 року. Її прах розвіяли неподалік вересової пустки Седдлворт.

Зараз ви читаєте новину «"Лікарня може залишити його тіло сміттярам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути