четвер, 16 грудня 2021 07:30

Лікарі відрізали пацієнтові не ту ногу

Австрійську лікарку 43-річну Хельгу Мауштрайх оштрафували на 7,2 тис. євро за те, що ­ампутувала пацієнтові не ту ногу. Це 220 тис. грн.

82-річного Штефана Пет­рена оперували в травні у Фрайштадті. Мали видалити ліву ногу через хронічні захворювання — цукровий діабет і трофічну виразку. Проте позначку поставили на правій. До середини стегна відрізали здорову кінцівку. Помилку помітили під час перев'язки.

— Провину покладають на мою клієнтку, — каже адвокат Дірк Еннер. — Але працювала команда. Не хірурги займаються передопераційною підготовкою. Можливо, хтось зробив це навмисно.

Хельга на суді розповіла, що пам'ятала, яку саме ногу треба ампутувати.

— Не знаю, чому так сталося. Готувалася кілька днів. Хвилювалася через вік пацієнта. Знала, що оперуватимемо ліве стегно. Вжахнулася, коли усвідомила помилку, — говорить Мауштрайх.

Штефан помер за два місяці ­після операції. Його вдова отримає 5 тис. євро компенсації. Їх виплатить медзаклад. Від роботи лікарку не усуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі відрізали пацієнтові не ту ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути