Ексклюзиви
понеділок, 12 травня 2008 17:46

Крістофер Сендс гикає 15 місяців

Британець 24-річний Крістофер Сендс 15 місяців страждає від гикавки. Він випробував різні способи зупинити її. Нині сподівається на операцію.

Спочатку чоловік намагався припинити гикавку традиційним способом: випити склянку води та стримати подих. Але це не допомогло. Крістофер гикав по 12 год. на день і не міг нормально їсти.

Сендс звернувся до йоги та гіпнозу. Лікувався травами, сидів у кисневій камері. За його підрахунками, з лютого 2007-го він гикнув майже 10 млн разів.

Медики вважають, що гикавка виникла через пошкодження клапана між стравоходом та шлунком. Сподіваються реконструювати його за допомогою хірургічного втручання.

Раніше Крістофер грав і співав у рок-групі. Нині він не може займатися улюбленою справою. Чоловік каже, що гикавка не лише заважає йому працювати, але й спричиняє проблеми зі здоров"ям.

— Мені постійно бракує повітря, і це найстрашніше, — розповідає чоловік. — Також мене мучить печія. Я погано почуваюся.

Рекордсменом із гикавки вважають американця Чарльза Осборна. Він гикав протягом 68 років із частотою 40 разів на хвилину. Напади розпочалися в 19 років, коли чоловік різав порося, а закінчилися після того, як за нього помолилася донька. Осборн помер 1991-го.

Зараз ви читаєте новину «Крістофер Сендс гикає 15 місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути