Ексклюзиви
четвер, 06 вересня 2007 19:04

Крістіана Балу судять за описаний у романі злочин

10 вересня в Польщі, у місті Вроцлав, судитимуть Крістіана Балу. 36-річного літератора звинувачують у вбивстві бізнесмена Даріуша Янишевського. Начебто Бала 7 років тому убив його, а потім описав злочин у романі "Амок".

Убивць бізнесмена шукали із 2000 року, коли чоловіка знайшли мертвим у річці Одер. Перед смертю його катували.

2003 року Крістіан Бала написав роман "Амок", де розповів про вбивство Янишевського.

За деякий час інспектору Джекові Вроблєвському зателефонував невідомий. Він радив почитати роман Бали. Спочатку правоохоронець не повірив, що письменник причетний до вбивства. Однак потім дізнався, що Бала знав бізнесмена за життя й начебто ревнував до нього свою дружину.

Інспектор звернув увагу, що всі деталі у творі збігаються із тими, які виявило слідство. Бала точно вказав, які саме травми мав Янишевський на момент смерті та в що був одягнений.

Письменник стверджує, що використовував публікації в пресі, які стосувалися загибелі бізнесмена. Однак слідство встановило й інші докази його причетності до справи. Бала, мовляв, телефонував убитому за кілька годин до того, як останній зник. Начебто письменник продав мобільний телефон Янишевського в Інтернеті через день після його смерті.

Одразу після арешту Бала зізнався в убивстві. Однак тепер відмовляється від свідчень — каже, що їх із нього вибили поліцейські. Йому загрожує 25 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Крістіана Балу судять за описаний у романі злочин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути