Ексклюзиви
неділя, 05 серпня 2007 17:45

Корумпованих чиновників убивають у комп"ютерній грі

20 мільйонів китайців із вогнепальної зброї, кийками та просто голими руками щодня убивають тисячі чиновників різних рівнів. Люди грають у комп"ютерну гру "Непідкупний борець". Вона з"явилася на ринку два місяці тому й зараз є однією з найпопулярніших у Китаї. Грати в неї можна лише в Інтернеті.

"Непідкупний борець" — брутальна і кривава гра. Перемагає в ній той, хто вб"є якнайбільше чиновників. Для цього можна використовувати все, що є під рукою. Наприклад виделку чи степлер.

Гра має історичну основу. Починається все з завдання вбити придворного радника Вея Чонґ Хана, який фактично керував Піднебесною наприкінці XVI ст. Відомо, що за життя він незаконно присвоїв державні гроші. Жорстоко вбивши Вея, гравець потрапляє до спеціальної школи, після закінчення якої він може розпочати  збройну боротьбу з корупціонерами.

Поки що влада Китаю не зреагувала на вихід гри, хоча Інтернет у цій країні контролюють спецслужби. Гравці вважають, що таким чином китайський уряд визнає, що більшість чиновників корумповані.

Минулого місяця Верховний суд Китаю засудив колишнього голову Комітету з контролю якості їжі та ліків Женґ Сяо до розстрілу. Він отримав $500 тис. хабарів за те, що дозволив випуск ліків, через які згодом померли кілька десятків людей.

Хуа Тонґ, дизайнер, який намалював "Непідкупного борця", каже, що його гра не лише задовольняє потребу китайців помститися чиновникам-крадіям. Вона, мовляв, навчає поводитися сміливіше в повсякденному житті та вимагати від чиновників якісного виконання їхніх обов"язків.

Зараз ви читаєте новину «Корумпованих чиновників убивають у комп"ютерній грі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути