Ексклюзиви
четвер, 04 вересня 2008 20:24

Король Свазіленду вибрав чотирнадцяту дружину

1 вересня король південноафриканської республіки Свазіленд Мсваті ІІІ, 39 років, обрав собі 14-ту дружину. Перед цим він оглянув 50 тис. потенційних наречених. Усі вони виконали перед ним танок з очеретом. До конкурсу допускали тільки цнотливих і вродливих дівчат.

Новій 16-річній супутниці короля нині підбирають ритуальне ім"я. Він одразу ж узяв її у тур Близьким Сходом. Наступного тижня Свазіленд святкуватиме 40-річчя короля та незалежності країни від Великої Британії. Тож Мсваті ІІІ вирішив купити за кордоном усе необхідне для гуляння.

Після повернення до столиці Мбабане біля аеропорту його зустрів розлючений натовп. Це були переважно члени міжнародних організацій захисту прав жінок. Вони протестували проти розпусного короля, який кохається з підлітками і пропагує багатоженство в країні, де 40% населення ВІЛ-інфіковані. При цьому жителі Свазіленду живуть у середньому 34 роки. Рівень доходу на душу населення не береться підрахувати жодна організація. Адже тут переважно займаються натуральним господарством.

Утім, свазілендці люблять свого короля. Він є останнім абсолютним монархом в Африці. Вважають, що добробут людей нерозривно пов"язаний зі здоров"ям і особистим щастям Мсваті ІІІ. Тому король може мати стільки дружин, скільки захоче. У королев життя забезпечене. Однак їм не дозволяють робити кар"єру та виїжджати самим за кордон. Мсваті ІІІ розлучився зі своєю першою дружиною ЛяМбікізою, одразу як дізнався, що вона хоче отримати ступінь магістра права в Каїрському університеті. ЛяМбікіза перемогла на конкурсі очеретяного танцю 1999 року.

Мсваті ІІІ входить до списку 15 найбагатших монархів світу. Його особистий статок — $250 млн. Це вдвічі більше за річний бюджет Свазіленду.

Батько нинішнього монарха мав 70 дружин. По собі залишив 200 дітей і понад тисячу онуків. Мсваті ІІІ усім їм допомагає.

Зараз ви читаєте новину «Король Свазіленду вибрав чотирнадцяту дружину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути