Ексклюзиви
пʼятниця, 29 лютого 2008 16:38

Король Непалу заборгував за електрику 880 тисяч доларів

Останні кілька років правління короля Непалу Г"янендри, 60 років, стали найпринизливішими за всю 200-річну історію династії Шах.

2006 року в столиці Непалу Катманду відбулися масові акції протесту. У результаті заворушень по всій країні опозиціонери і прихильники республіканського устрою сформували коаліційний уряд. Він дедалі більше обмежує права монарха. Спочатку у Г"янендри, який зійшов на трон 2001-го, відібрали абсолютну владу, обмеживши монархію новою конституцією. Пізніше обличчя короля зникло з національної валюти. Згодом уряд націоналізував усі монархові палаци. А днями Г"янендра отримав рахунок за електрику в розмірі $880 тис. Король має розрахуватися за комунальні послуги палацу Нараянхіті в Катманду та ще за кілька королівських резиденцій по всій країні.

Раніше за газ, струм та воду в цих приміщеннях платив уряд. На утримання монарха виділялися великі суми з бюджету країни. Однак тепер розраховуватися за палаци Г"янендра має самостійно. Король уже кілька місяців поспіль отримує рахунки. Однак представники комунальних служб запевняють, що він не сплатив за жодним із них.

Попри те, що палаци націоналізували ще в серпні, Г"янендра досі мешкає в розкішній резиденції в Катманду. Уряд дозволив королю перебувати там до квітня. Тоді в країні відбудуться парламентські вибори. Монархічний Непал має перетворитися на демократичну республіку.

Король Г"янендра, який серед монархістів вважається втіленням індуїстського божества, наполягає на тому, що платити за палаци має непальський уряд.

Зараз ви читаєте новину «Король Непалу заборгував за електрику 880 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути