пʼятниця, 06 червня 2008 17:41

Корейців визнали найбільш працелюбними

Список найбільш працелюбних націй у світі опублікував американський журнал "Форбз". Перше місце в ньому посіли жителі Південної Кореї. Вони працюють 2357 годин на рік.

У цій країні працюють здебільшого шість днів на тиждень. Нерідко пересічний працівник має три дні відпустки на рік.

39-річний держслужбовець Лі прокидається о 5.30 ранку. Він швидко збирається, п"є каву і біжить на 2-годинний поїзд до столиці Сеула. О 8.30 починається його робочий день. Лі покидає робоче місце близько дев"яти вечора. Знову сідає на 2-годинний поїзд і повертається додому близько 23.00. Він приймає душ, вечеряє й лягає спати на кілька годин. Лі одружений, має двох дітей. Спілкується з ними не більше 15 хв на тиждень.

Корейські урядовці неодноразово ухвалювали укази, які скорочують робочий тиждень до п"яти днів. Розпорядження мають виконувати державні школи та підприємства, у штаті яких більше тисячі працівників. Однак корейці продовжують виходити на роботу по суботах і будувати кар"єру у державні вихідні.

Друге місце в рейтингу найбільш працьовитих країн посіла Греція. Тут працюють 2050 годин на рік. Третє та четверте місце належать Угорщині та Польщі. У цих країнах державні свята тривають довше, ніж у Південній Кореї та Греції. Найменш працьовитими виявилися країни Скандинавії та Нідерланди. Тут працюють не більше 1390 годин на рік.

Зараз ви читаєте новину «Корейців визнали найбільш працелюбними ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути