вівторок, 05 серпня 2008 18:15

Корейці клонували домашнього собаку

Південнокорейська компанія "РНЛ Біо" клонувала першого домашнього улюбленця на замовлення. Бернанн МакКінні з Голлівуда заплатила компанії $50 тис. За ці гроші науковці відтворили її пітбультер"єра Бугера.

Собака помер торік. За місяць до смерті МакКінні взяла зразки його клітин.

— Я хотіла знову його побачити. Він був чудовим собакою, справжнім другом, — згадує американка. — Колись на мене напав вуличний пес, і Бугер врятував мені життя.

Спеціалісти Сеульського національного університету використали клітини вуха пітбультер"єра. Ембріони підсадили кільком сурогатним матерям. Виносити змогла одна. Цуценята народилися за три місяці після трансплантації ембріонів.

— Вони — точна копія татуся, — радіє МакКінні. — Я на сьомому небі від щастя. Сподіваюся, зможу виховати в них характер, як в Бугера.

Виконував замовлення американки професор Байонг-чун Лі. Він брав участь у створенні першого клонованого собаки 2005 року. Тоді з колегами в Сеулі науковець клонував афганську вівчарку Снуппі. Вчений зазначає, що відтворити особистість тварини неможливо.

— Ми здатні копіювати тіло, — пояснює Лі. — Характер формується під впливом обставин.

Зараз ви читаєте новину «Корейці клонували домашнього собаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути