середа, 20 лютого 2008 15:44

Клон собаки коштує 150 тисяч доларів

Південнокорейська компанія "РНЛ Біо" збирається клонувати домашніх тварин.

— У західних країнах знайдеться багато людей, що бажають отримати точну копію свого домашнього улюбленця, — говорить виконавчий директор компанії Ра Чен-хан. — Вони готові заплатити за це будь-які гроші.

Клонуванням займатимуться вчені з Сеульського національного університету під керівництвом професора ветеринарії Байонґ-чун Лі. Вони першими 2005 року успішно клонували собаку Снуппі. Після цього повторили експеримент ще з кількома собаками та корейським сірим вовком.

Спочатку виготовлення копії однієї тварини коштуватиме його власникові $150 тис. Коли у фірми буде більше клієнтів, ціну знизять до $50 тис. Замовники розраховуватимуться з компанією після того, як отримають клонів.

"РНЛ Біо" вже мають перше замовлення. Жителька американського штату Каліфорнія Бернанн МакНанні хоче клонувати свого пітбультер"єра Буґера. Жінка була особливо прив"язана до нього. Свого часу собака врятував їй життя, коли на неї напав інший пес. Тоді вона втратила руку.

Тканини, взяті з вуха Буґера перед його смертю 18 місяців тому, зберігалися у біотехнічній лабораторії США. Тепер на основі ДНК спеціалісти намагаються створити клона.

Протягом кількох найближчих років співробітники "РНЛ Біо" розраховують отримати кількасот замовлень на клонування собак. Окрім домашніх улюбленців, вони збираються робити спеціально навчених поліцейських собак.

Зараз ви читаєте новину «Клон собаки коштує 150 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути