Ексклюзиви
середа, 24 вересня 2008 18:04

Київ можна купити в міжнародній грі "Монополія"

На гральній мапі настільної гри "Монополія" з"явився Київ — єдине, крім Риги, місто з країн колишніх членів СРСР. За результатами інтернет-голосування в 60 країнах світу, до списку обраних не увійшли, зокрема, Москва, Санкт-Петербург, Берлін, Амстердам.

— Це як безплатна реклама. Будь-яка дитина, де вона не росла б, у Ріо-де-Жанейро, Каїрі чи Нью-Йорку, купивши міжнародну версію гри, подумає: "Ой, що це — Київ, Україна?" — говорить Дірк Люстінг, голова українського філіалу компанії "Той Той", яка поширює гру в Україні.

У "Монополію" можуть грати два чи більше гравців. Її створено в жанрі економічної стратегії. Усі гравці отримують на початку гри так званий стартовий капітал — гральні банкноти. На них можуть купувати та продавати землю, банки, фабрики, готелі. Мета гри — викупити, тобто монополізувати все майно та довести до банкрутства інших гравців.

"Монополію" понад 70 років випускає американська компанія "Хасбро". Створити міжнародну версію й нанести на ігрове поле міста з усього світу керівництво вирішило півроку тому. У результаті після голосувань в Інтернеті на карту "Монополії", окрім Києва, потрапили Монреаль, Рига, Кейптаун, Белград, Париж, Лондон, Гонконг, Нью-Йорк, Сідней, Торонто, Стамбул, Ванкувер, Рим, Шанхай, Барселона, Токіо, Єрусалим, Гдиня, Афіни, Тайбей та Пекін.

Нову версію "Монополії" переклали майже на 30 мов. Із вересня її почали продавати більш ніж у 80 країнах.

Зараз ви читаєте новину «Київ можна купити в міжнародній грі "Монополія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути