Ексклюзиви
понеділок, 04 лютого 2008 17:14

Китайськими пельменями отруїлися 800 японців

У Японії пельменями китайського виробництва отруїлося понад 800 людей. Скарги надійшли з 36 префектур. Перші десять осіб із симптомами гострого харчового отруєння шпиталізували 30 січня. Нині одна з постраждалих, 5-річна дівчинка, в комі.

Пельмені китайської компанії "Тяньян фуд" перевірили в японських лабораторіях. Спеціалісти виявили токсичний хімікат метамідофос. У Китаї його використовують для знищення комах. Потрапивши до організму, він викликає блювоту, діарею, в окремих випадках смерть.

За словами японських спеціалістів, хімікат не міг потрапити до продукту через немиті овочі — концентрація токсину занадто велика. Китайські експерти кажуть, що не знайшли у продуктах компанії "Тяньян фуд" пестицидів.

Тим часом із японських магазинів вилучили китайські заморожені продукти. Небезпечними назвали понад 20 найменувань товарів. По всій країні відкрили гарячі телефонні лінії, за якими можна отримати інформацію щодо небезпечної продукції та симптомів отруєння.

Китайська влада заявила про готовність співпрацювати з японцями й надавати необхідну інформацію про продукцію.

Зараз ви читаєте новину «Китайськими пельменями отруїлися 800 японців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути