понеділок, 07 липня 2008 18:11

Китайський спецназ їздить на самокатах

Автор: фото з сайту www.livejournal.com
  Китайські поліцейські демонструють уміння вправлятися із самокатами-сігвеями та міні-автоматами під час публічних маневрів у місті Цзинань
Китайські поліцейські демонструють уміння вправлятися із самокатами-сігвеями та міні-автоматами під час публічних маневрів у місті Цзинань

Уряд Китаю доповів перед Міжнародним олімпійським комітетом про виконання антитерористичних зобов"язань. У країні підготували 100 тис. осіб, аби забезпечити спокій під час проведення Олімпійських ігор у Пекіні в серпні цього року.

В армії є загони десантників, снайперів, саперів та поліцейських. На їхнє озброєння уряд витратив $2 млрд. Поліцейським, які патрулюватимуть Пекін, за ці кошти видали самокати-сігвеї та мініавтомати, які влучно та обережно стріляють у натовпі.

3 липня показові навчання самокатних військ відбулися в китайському місті Цзинань. Поліцейські продемонстрували, наскільки зручними та маневреними є сігвеї у натовпі.

Самокати-сігвеї розвивають швидкість до 20 км/год. Для керування не потрібні руль та гальма. 40-кілограмовий пристрій рухається залежно від положення людини, яка на ньому стоїть. Від нахилу уперед сігвей їде швидше,  назад — повільніше. Аби самокат звернув вліво або вправо, достатньо самому повернутися в потрібну сторону.

Сігвей коштує приблизно $15 тис. У більшості країн він заборонений. На дорогах немає окремих шляхів для самокатів, а на тротуарах пристрій небезпечний для пішоходів.

Зараз ви читаєте новину «Китайський спецназ їздить на самокатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути