понеділок, 24 березня 2008 17:47

Католики відсвяткували Великдень

У неділю римо-католики та західні протестанти святкували Великдень. За останні 300 років свято вшосте припало на 23 березня.

Головне Богослужіння пройшло у Ватикані. Святкову службу в соборі Святого Петра провів Папа Римський Бенедикт ХVI. У Римі біля стін Колізею відбулася хресна хода, учасники якої символічно повторили сходження Христа на Голгофу. На своєму шляху вони мали 14 зупинок — стільки зробив Ісус, піднімаючись на місце свого розп"яття. Попри дощ у процесії взяло участь майже 300 тис. віруючих.

У столиці Португалії Лісабоні спорудили до Великодня пластмасове яйце заввишки 15 м. Його визнали найбільшим у світі й занесли до Книги рекордів Гіннесса.

В американському місті Сан-Франциско пройшов традиційний фестиваль "Крутий Ісус". Захід, на якому обирають найпривабливішого "Ісуса", спонсорує місцева гомосексуальна комуна "Сестри вічного терпіння". Змагання влаштовують у парку в центрі міста. У ньому можуть брати участь усі бажаючі. У минулих роках на фестивалі обирали "ретро-Ісуса", "Ісуса-серфінгіста" та "Ісуса-зомбі".

Комуна "Сестри вічного терпіння" функціонує з 1979 року. Її члени запевняють, їхня місія — "поширювати радість та спокутувати гріхи".

Православні християни та греко-католики святкуватимуть Великдень 27 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Католики відсвяткували Великдень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути