вівторок, 15 квітня 2008 17:39

Канцлер Німеччини здивувала відкритим декольте

Автор: фото: REUTERS
  Ангела Меркель прийшла на відкриття нової будівлі національного оперного театру у столиці Норвегії Осло в сукні з декольте. Німці звикли бачити її в закритому брючному костюмі
Ангела Меркель прийшла на відкриття нової будівлі національного оперного театру у столиці Норвегії Осло в сукні з декольте. Німці звикли бачити її в закритому брючному костюмі

У столиці Норвегії Осло в суботу відкривали нову будівлю національного оперного театру.

На церемонію приїхала шведська принцеса Вікторія, президент Ісландії Олафур Рагнар Грімсон, датська королева Маргрете. 53-річна Ангела Меркель, канцлер Німеччини, з"явилася на заході в незвичному вбранні. Традиційний закритий брючний костюм змінила на елегантну вечірню сукню з декольте.

Наступного дня німецькі газети вийшли з заголовками: "Меркель всіх шокувала", "Канцлерка прийшла без штанів", "Нарешті Меркель стала жіночною", "Меркель може бути модною".

Після урочистостей в Осло канцлер була здивована увагою, яку привернула її сукня.

— Пані Меркель і надалі обиратиме для святкових заходів вбрання відповідно до свого смаку та настрою, — заявив заступник речника уряду Томас Штеґ. — Якщо в світі немає кращої теми для обговорень, то хто ж тут допоможе. Пані канцлер сказала, що в Норвегії її сукня сподобалася.

Ангела Меркель виросла в родині лютеранського священика. Коли сім"я переїхала до НДР, майбутній політик пішла в піонерки. Водночас була членом молодіжної організації місцевої лютеранської церкви. З дитинства батьки привчали її до скромності.

Меркель працювала в уряді Гельмута Коля. Очоливши Християнсько-демократичний союз, у вересні 2005 року вона перемогла на виборах і стала канцлером Німеччини. Її критикували за простуватість та надмірну стриманість у стилі.

Ангела Меркель вдруге одружена, дітей не має.

Зараз ви читаєте новину «Канцлер Німеччини здивувала відкритим декольте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути