понеділок, 29 грудня 2008 17:02

Ізраїль і Палестина розв"язали нову війну

310 осіб загинули під час нового конфлікту між Ізраїлем і Палестиною. Майже всі жертви — із палестинської сторони. У секторі Газа поранена українка з дитиною. Її зачепило уламком скла, який вилетів з автомобіля після вибуху бомби.

Нині Ізраїль наносить авіаудари по найбільших містах сектору Хан-Юнісу та Рафаху. Так, кажуть ізраїльські урядовці, країна відповідає на терористичні дії з боку палестинського угруповання ХАМАС. Більшість країн світу засудили дії Ізраїлю. Повністю їх підтримує тільки США.

Піврічне перемир"я між Ізраїлем і Палестиною завершилося 18 грудня цього року. Нині Ізраїль стягує до кордонів супротивника всі свої війська. Тривають переговори про нове, більш тривале перемир"я. Однак прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт ставить його можливість під сумнів.

— Терористи обманюють себе, коли думають, що ми йтимемо в них на поводу. Перевага та правда на нашому боці, — заявив він.

Голова ХАМАС Халед Машааль закликав палестинців до нової, третьої інтифади (збройної війни за незалежність Палестини. — "ГПУ").

— На цей раз ми не зупинимося, поки останній іудей на залишить Святу землю. Ми знову почнемо використовувати терористів-смертників, — заявив Машааль. Сам він уже кілька років живе в столиці Сирії Дамаску і не приїжджає до Палестини.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль і Палестина розв"язали нову війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути