Ексклюзиви
вівторок, 18 липня 2017 06:26

Італія погрожує видати візи всім мігрантам

Уряд Італії погрожує видати 200 тис. тимчасових віз на перетин кордонів ЄС ­мігрантам.

— Звісно, нам не хочеться вдаватися до таких радикальних кроків, — каже прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні. — Але зараз у таборах для мігрантів понад 200 тисяч людей. Усі наші ресурси вичерпано. Ми просили сусідів допомогти вирішити гуманітарну кризу. На жаль, нас не почули. За останні роки ми виснажилися. Угода підписана усіма країнами Євросоюзу. Ми маємо право це зробити.

В Італії пропонують видати візи й оплатити людям переїзд до інших країн. Зараз їх розміщують у притулках у містах і селах. Такі центри переповнені більш ніж у 20 разів.

— Ситуація страшна, — розповідає волонтер Еліс Макіл з Рима. — У будиночку на 20 людей живуть майже 500. Є маленькі діти. Каналізація перестала працювати через тиждень. Антисанітарія дика. Куди їх відправити у селі на тисячу людей? Євросоюзу доведеться усвідомити, що ця проблема загальна, а не лише італійська. Їхні центри оточують колючим дротом. Територію охороняють собаки, щоб люди не втікали. Журналістів і правозахисників при цьому не пускають, щоб не здіймати галасу. Місцеві бояться цих людей, бо вони агресивні. Хто б залишався добрим у подібних умовах? Недавно були у військовому ангарі, напханому людьми. Це страшно. Великі міста відмовляються навіть розглядати можливість приймати ще когось у себе. Це людські концтабори.

В ЄС відповіли, що у відповідь на такі кроки можуть обмежити дію Шенгенської угоди. Франція та Австрія виставили на кордонах військових.

Зараз ви читаєте новину «Італія погрожує видати візи всім мігрантам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути