Ексклюзиви
вівторок, 23 вересня 2008 16:00

Іспанський Робін Гуд заборгував 39 банкам

В Іспанії з"явився чоловік, який називає себе сучасним Робін Гудом. 32-річний мадридець Енрік Дуран набрав у банках кредитів більш ніж на 500 тис. євро (3,5 млн грн). Він обдурив 39 фінансових установ та взяв 68 позик. Гроші роздавав антиглобалістам. Свій бізнес назвав "Робін Банк".

Іспанець називався керівником вигаданої телекомпанії, аби без перешкод отримувати кредити. Перші позики чоловік повертав вчасно. Але останні два роки цим не переймався. Сума кредиту зазвичай не перевищувала 10 тис. євро. Тому фінансисти не заявляли на нього в поліцію через незначні збитки.

Дуран викрив себе сам. Він почав видавати підпільну газету "Криза" накладом 200 тис. примірників. На сторінках ділився враженнями від власної афери. Розповсюджувати видання доручив своїм поплічникам.

"Це акція непокори, скерована проти банківської системи", — пише в газеті Дуран. Він вважає, що за допомогою кредитів банки наживаються на людях, які потребують грошей.

Нині невідомо, де переховується мадридець. Його знайомі повідомили, що Дуран минулого тижня залишив Іспанію. У разі затримання чоловікові загрожує шість років ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «Іспанський Робін Гуд заборгував 39 банкам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути