вівторок, 30 січня 2018 06:05

Індійського йога чотири роки тримають у морозильнику

Автор: www.livingindianews.co.in
  Гуру Ашутош Махарадж помер 29 січня ­2014 року. Тіло досі не спалили. Адже послідовники вважають, що він у стані глибокої медитації і має прийти до тями
Гуру Ашутош Махарадж помер 29 січня ­2014 року. Тіло досі не спалили. Адже послідовники вважають, що він у стані глибокої медитації і має прийти до тями

Чотири роки тримають у морозильній камері тіло йога та духовного наставника — гуру Ашутоша Махараджа з Індії. Помер 29 січня ­2014-го у віці 68 років від серцевого нападу. Послідовники відмовилися кремувати його відповідно до місцевих звичаїв. Оголосили: гуру живий, але перебуває в стані глибокої медитації — самадхі. Мовляв, обіцяв отямитися.

Ашутош народився ­1946-го в окрузі Мадгабані. Це один із найвідсталіших і найбільш густозаселених регіонів країни. Батьки були брахманами — з найвищої касти індуїстського суспільства. Назвали хлопчика Магеш Кумар Джа.

Кажуть, Магеш був одружений і має дітей. У 1970-х залишив родину, аби стати сатгуру — "істинним учителем". Відвідав духовних наставників у Гімалаях. Вразив усіх своєю мудрістю.

1983-го заснував духовне товариство "Інститут молитви божественного світла" в індійському штаті Пенджаб. Організація має близько 30 млн послідовників, 350 філій у 15 країнах, у тому числі у Великій Британії та США. Її майно оцінюють у $160 млн — близько 4,6 млрд грн.

"Інститут", окрім духовних практик, допомагає людям з обмеженими можливостями, підтримує в'язнів, наркозалежних. Займається природоохо­ронною діяльністю. Проводить конференції та фестивалі. Відстоює права жінок.

В організації говорять: Ашутош Махарадж приніс мир у штат, що був на межі війни. Частково скасував дискримінацію в обрядах для жінок. Навчав, що основою самопізнання є "брамг'ян" — бачення себе через людське тіло за допомогою "третього ока". Цього досягають шляхом медитації.

Ашутоша називали шахраєм. Звинувачували, що організація утримує прихильників у нелюдських умовах. Мовляв, людей тримають без їжі та води цілий день і примушують медитувати, поки хтось не побачить "світло бога". Ті, хто не відчуває нічого, — грішники і горітимуть у пеклі.

Ашутош нібито вимагав, аби послідовники приводили своїх доньок для сексу з ним. Брав по 15–20 дівчат із кожного села біля осередків організації. Після розваг продавав на невільничих ринках.

Смерть гуру підтвердив консиліум лікарів. Послідовники Махараджа поклали тіло в морозильник. Постійно медитують біля нього протягом чотирьох років. Трупні плями й інші ознаки смерті не є для них доказом.

Проти заморожування виступив Пуран Сінг, колишній водій Ашутоша. Каже, Махарадж — не святий, а страшний бабій. Його отруїли, бо хотів призначити сина своїм наступником.

Діліп Кумар Джа називає себе сином померлого. 2013-го заявив: не збирається очолювати організацію. Тіло батька хоче спалити.

Зараз ви читаєте новину «Індійського йога чотири роки тримають у морозильнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути