Ексклюзиви
четвер, 24 травня 2007 17:56

Художник влаштував державний переворот у Бельгії

61-річний бельгійський художник Жан Бюкуа втретє спробував здійснити державний переворот у країні. 21 травня він проліз у сад Королівського палацу. Це офіційна резиденція короля Альберта ІІ, 72 роки.

Бюкуа видерся на дах палацу і встановив там свій власний прапор — жовтий банан на червоно-чорному фоні.

Художника затримали двоє поліцейських. Його відвели до палацу, однак через дві години відпустили.

— Військові навіть не поворухнулися. Питається, для чого вони тоді взагалі потрібні? Це перемога, справжній переворот по-бельгійськи, — заявив Бюкуа після звільнення.

Митець регулярно проводить державні перевороти 21 травня, починаючи з 2005 року. Про наступну акцію зазвичай попереджає в Інтернеті. Наступного року в цей день він також планує влаштувати революцію по-бельгійськи.

На його думку, для цього необхідно пробратися в будівлю Королівського палацу, замінити бельгійський прапор на свій власний. А потім негайно приступити до реформ.

Бюкуа входить до анархістської партії "БАНАН". Він не вірить у демократичні вибори. Пропонує розподіляти всі державні посади шляхом лотереї. У 1992-му він привселюдно обезголовив бюст бельгійського короля Бодуена І, встановлений на центральній площі в Брюсселі.

Художника знають у Бельгії. Він малює комікси, зняв декілька фільмів. Серед них — "Сексуальна освіта бельгійців" і "Кампус Космос", де грала порнозірка Лоло Феррарі.

Зараз ви читаєте новину «Художник влаштував державний переворот у Бельгії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути