середа, 12 березня 2008 17:53

Губернатор Нью-Йорку розповів про зустрічі з повіями

Автор: фото: REUTERS/Shannon Stapleton
  Губернатор Еліот Спітцер із дружиною Шильдою Волл залишають прес-конференцію, на якій він публічно зізнався, що користувався послугами повій. У США це є порушенням закону
Губернатор Еліот Спітцер із дружиною Шильдою Волл залишають прес-конференцію, на якій він публічно зізнався, що користувався послугами повій. У США це є порушенням закону

У понеділок губернатор американського штату Нью-Йорк від Демократичної партії Еліот Спітцер, 48 років, вибачився перед дружиною, дітьми та виборцями за те, що протягом кількох років користувався послугами повій.

Дружина політика Шильда Волл Спітцер, 50 років, була присутня на прес-конференції разом із чоловіком. Так вона вирішила його підтримати.

Еліот Спітцер одружився з Шильдою Волл 20 років тому. Вони виховують трьох доньок: 18-річну Еліссу, 16-річну Сарабет та 14-річну Дженну. Спітцера обрали губернатором 2006-го. До того він був прокурором штату. Прихильність виборців здобув завдяки боротьбі з корупцією. Він виступав за родинні цінності та боровся з проституцією.

Справу губернатора почали розслідувати, коли податкова поліція штату звернула увагу, що Спітцер регулярно переказував тисячі доларів на закордонні рахунки певної компанії. Спочатку його запідозрили в корупції. Але після прослуховування телефонних розмов з"ясувалося, що він платив за послуги повій.

Губернатор був постійним клієнтом міжнародної організації, що забезпечувала послуги проституток. Фірма діяла у великих містах США та Європи, працювала із заможними та впливовими клієнтами. Такі послуги коштували $1–5,5 тис. Спітцера знали як "клієнта N9".

Агенти ФБР прослідкували за губернатором 13 лютого цього року. Того дня він винайняв номер у готелі столиці США Вашингтоні на прізвище свого приятеля. За дві години з повією заплатив $4300 (21,5 тис. грн).

Колеги Спітцера по партії вмовляють його добровільно піти з посади губернатора. На цьому наполягають в оточенні кандидата в президенти Хілларі Клінтон, яку Спітцер підтримував під час передвиборної кампанії. Захисники політика наполягають, що цей скандал — його приватна справа.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Нью-Йорку розповів про зустрічі з повіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути