Ексклюзиви
понеділок, 28 липня 2008 17:58

Готель із піску побудували у Британії

  Піщаний готель через загрозу обвалу не має стелі
Піщаний готель через загрозу обвалу не має стелі

Перший у світі готель із піску з"явився в британському місті Веймут на узбережжі протоки Ла-Манш. За словами адміністрації, у ньому немає туалетів. Попереджають, що хвилі та дощ можуть розмити кімнати.

Споруду замовила одна з місцевих готельних компаній. На будівлю пішло близько 1 тис. т піску. Команда з чотирьох скульпторів працювала 7 днів по 14 год. на добу. У роботі використовували бульдозери.

У готелі облаштували кілька кімнат з одно-та двоспальними піщаними ліжками. Постільна білизна і подушки — справжні. Одна ніч коштує 10 фунтів стерлінгів (96 грн).

— Пісок залишається всюди, особливо між пальцями ніг, — сміється скульптор Марк Андерсон. — Але найприємніша річ зранку — морські хвилі, які затікають через двері. Чудовий спосіб прокидатися!

На думку скульпторів, іще одна перевага готелю з піску — відкрите небо. Споруду через загрозу обвалу вирішили не покривати дахом.

— Зате вночі можна роздивлятися зірки і дихати свіжим морським повітрям, — додає Андерсон. — Наш проект став найбільшою спорудою з піску у Британії.

Зараз ви читаєте новину «Готель із піску побудували у Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути