четвер, 01 жовтня 2020 05:30

Головою селищної ради обрали прибиральницю

Автор: LOGOS44.RU
  Марина Угодська п’ять років працювала прибиральницею в будівлі адміністрації. Каже, пішла на вибори, бо ніхто більше не погоджувався
Марина Угодська п’ять років працювала прибиральницею в будівлі адміністрації. Каже, пішла на вибори, бо ніхто більше не погоджувався

Головою селища Поваліхінське в Костромській області Росії вибрали прибиральницю Марину Угодську. Та зізналася, що була підставним кандидатом і йшла на прохання чинного голови. Інакше не можна було проводити вибори.

Марина Угодська п'ять років працювала прибиральницею у будівлі адміністрації голови селища. Ніколи не мала справ із документами. За неї проголосували 84 виборці. Це 61% голосів. Була єдиним конкурентом чинного голови Миколи Локтєва, за якого віддали голоси 46 людей — 34%.

— Просто не було нікого. Допомогти Локтєву хотіла. Удвох із головою вирішували. Хто ж знав, що так вийде. Не думала, що за мене проголосують, не припускала такого навіть. Взагалі нічого не робила, а люди приходили й голосували. Не знаю, що входитиме в мої обов'язки, — розповідає Угодська.

Спочатку сказала, що відмовиться від посади. Потім передумала. Їй надішлють куратора з області.

— Зрозуміла, що за мене люди. Як тут відмовитися? Мені допомагають. Написали, надішлють список книжок, щоб я швидше розібралася. Роботи прибиральницею не соромлюся. Іншої все одно в селі немає. До 1 жовтня прибираю, а тоді почну виконувати обов'язки голови.

Угодська планує насамперед збудувати місце для купання на ставку в Поваліхінському й дитячі майданчики. Також хоче, щоб на вулицях встановили ліхтарі.

— Локтєв не виконав нічого з того, що обіцяв, — говорить місцевий житель Петро Дєдов. — Не звітував про отримані кошти. Казав, що їх бракує і на ремонт, і на дитячі гойдалки. Але вистачило на нову машину, ремонт і дорогий телефон дружині. В районі виділили кошти на лікування місцевої жительки. Гроші до неї не дійшли. У Миколи казали, що її все одно б не врятували. Куди поділася допомога, він пояснити не зміг. Белькотав, що буде ремонт у садку. А той вже три роки не працює. Люди ж не дурні — все бачать. Ми були готові голосувати за табуретку, аби не Микола.

Мером румунського містечка Девеселу обрали чинного голову 57-річного Йона Алімана, хоча він помер від коронавірусу за 10 днів до виборів.

Соціал-демократична партія, від якої йшов Йон, закликала голосувати за нього, щоб провести перевибори. Якби до оприлюднення результатів визнали, що кандидата немає, в партії не мали б шансів отримати владу в місті. Тепер голосуватимуть повторно. Обов'язки глави міста виконуватиме заступник мера.

Зараз ви читаєте новину «Головою селищної ради обрали прибиральницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути