понеділок, 11 лютого 2008 18:26

Голлівудські сценаристи припинили страйк

Гільдія сценаристів США назвала кращі фільми 2007 року.

За найкращий оригінальний сценарій нагороду отримала 29-річна Діабло Коді — авторка сюжету комедійної мелодрами "Джуно". Стрічка розповідає про 16-річну школярку, яка дізнається що вагітна, й вирішує підшукати прийомних батьків для майбутньої дитини.

Кращою екранізацією американці визнали кримінальну драму режисерів братів Коенів "Старим тут не місце", зняту за романом Кормака Маккарті, 74 роки. Сценарій фільму також відзначений "Золотим глобусом" як найкращий. 24 лютого на церемонії нагороди американської кіноакадемії "Оскар" картина претендуватиме на перемогу відразу в восьми номінаціях, зокрема й як кращий фільм.

Із врученням нагород Гільдії сценаристів припинився страйк її членів, який тривав із 5 листопада. 10,5 тис. письменників вимагали від голлівудських продюсерів додаткових виплат за трансляції в Інтернеті, продажу DVD із фільмами, створеними за їхніми сценаріями. Збитки від страйку американській індустрії розваг сягають $650 млн.

Зараз ви читаєте новину «Голлівудські сценаристи припинили страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути