Ексклюзиви
пʼятниця, 12 січня 2018 05:20

Француженки виступили на захист прав чоловіків

Невід'ємною частиною сексуальної свободи назвали право чоловіків "чіплятися до жінок" сто французьких громадських діячок. Виступили проти кампанії переслідування чоловіків.

Жінки вважають зґвалтування злочином, а наполегливий чи незграбний флірт — правом чоловіків. Воно не заслуговує на осуд. Визнають — справа американського продюсера Гарві Вайнштейна набула справедливого розголосу. Проте подальші скандали і поява жіночого руху проти домагань часто мають негативні наслідки.

"Це змушує людей говорити так, як треба, змушує мовчати незгодних. Тих, хто відмовляється, вважають зрадниками, поплічниками", — ідеться в листі. Його підписали зокрема актриса 74-річна Катрін Деньов, відома за роллю у фільмі "Шербурзькі парасольки", і письменниця Катрін Мілле, 69 років, авторка книжки "Сексуальне життя Катрін М.".

Активістки вбачають у русі проти домагань ознаки пуританства (релігійна течія XVI–XVII ст. в Англії. Пуритани виступали за надмірну стриманість та строгість у релігійних обрядах і побуті. Стали символом надмірного, часто показового благочестя. — ГПУ).

Жіночий рух проти домагань активізувався восени торік. У жовтні американське видання "Нью-Йорк таймс" оприлюднило розслідування про ймовірні домагання продюсера Гарві Вайн­штейна. 13 жінок зізналися, що стали його жертвами. Серед них — акторки Анджеліна Джолі, Ґвінет Пелтроу та Азія Ардженто.

Зараз ви читаєте новину «Француженки виступили на захист прав чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути