Ексклюзиви
середа, 16 травня 2007 17:13

Франція та Італія сперечаються за кращу плавчиху Європи

— Я обираю кохання, — сказала 20-річна француженка Лаура Манаду, олімпійська чемпіонка з плавання, і втекла до Італії зі своїм хлопцем Лукою Маррі. Тепер французька федерація плавання не знає, що робити. Якщо Манаду вийде за нього заміж, то й виступатиме за країну свого чоловіка.

На Олімпійських іграх в Афінах у 2004-му Манаду виграла золоту, срібну і бронзову нагороди вільним стилем на різних дистанціях. Після цього перемогла на чемпіонаті Європи. Її результатів не вдавалося досягти жодній француженці. Плавчиха поставила 36 національних рекордів, 6 європейських і ще три світових.

Зараз її почав тренувати італієць Альберто Кастаньєтті. На останніх змаганнях у Мельбурні Манаду плила у шапочці з італійським прапором. Фірма одягу "Гуччі" запропонувала спортсменці річний контракт на мільйон євро.

Спочатку за Манаду сперечалися голови Федерацій плавання Франції та Італії. Французи вимагали її повернення на батьківщину або хоча б гарантій, що спортсменка виступатиме за рідну країну. Італійці відповіли, що ніхто не може примусити дорослу людину робити те, чого вона не хоче.

Тепер справою зацікавилися міністри спорту обох країн. Вони підключили послів. Поки що ті обмінюються дипломатичними погрозами.

Зараз ви читаєте новину «Франція та Італія сперечаються за кращу плавчиху Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути