Ексклюзиви
четвер, 10 квітня 2008 19:30

Фабрика презервативів врятує Амазонські ліси

Бразильський уряд виділив $20 млн на будівництво заводу з виготовлення презервативів у джунглях поблизу міста Ксапурі. Чиновники сподіваються, що це допоможе врятувати амазонські ліси від вирубування.

У січні цього року уряд Бразилії заборонив вирубування особливого виду тропічних дерев амазонської сельви в 36 округах країни. Однак контролювати лісорубів не завжди вдається.

Завод збудують серед тропічного лісу, а з дерев навкруги збиратимуть "натекс" — речовину, яку застосовують для виготовлення презервативів. До роботи залучатимуть місцевих, які раніше заробляли переважно нелегальною вирубкою лісу.

За допомогою нового національного продукту сподіваються вирішити дві інші проблеми: розповсюдження СНІДу та засилля азіатських презервативів низької якості. У міністерстві охорони здоров"я Бразилії кажуть, робота на новому заводі дозволить 500 місцевим родинам збільшити свій місячний прибуток майже на $400.

— Я вже почав працювати для заводу, — каже 43-річний Хуґо Пас де Суза, який раніше рубав дерева. — За пару місяців роботи я назбирав грошей на кількох корів.

Місто Ксапурі стало відомим 1988 року, коли місцеві фермери вбили екологічного активіста, лідера профспілок Чіко Мендеса. Він вимагав зупинити вирубку амазонських лісів.

Зараз ви читаєте новину «Фабрика презервативів врятує Амазонські ліси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути