Ексклюзиви
пʼятниця, 30 листопада 2007 17:28

Ендрю МакАскі поміняли серце у п"ять тижнів

Англієць Ендрю МакАскі майже рік живе із донорським серцем. Хлопчикові зробили пересадку. Лікарі говорять, що він став наймолодшим пацієнтом, який успішно переніс таку операцію.

Ендрю народився торік 30 грудня. Він був першою дитиною у сім"ї Сари та Джона МакАскі. Спочатку хлопчик виглядав цілком здоровим, але в день народження його стан різко погіршився. Дитина перенесла серцевий напад. Опісля її життя підтримували за допомогою апаратів.

Протягом наступних кількох тижнів у Ендрю двічі зупинялося серце. Він мав проблеми з нирками та пережив ще один серцевий напад. До того ж хлопчик підхопив інфекцію. Лікарі попередили батьків, що їхній син помре, якщо йому не зробити пересадку серця.

— Ми знали, що нашому синові потрібен донор. Ми з чоловіком були у відчаї, адже дуже важко знайти серце для пересадки в такому ранньому віці, — розповідає Сара МакАскі. — Розуміли, що наша дитина зможе вижити, якщо чиясь інша помре.

Через два тижні в Німеччині з"явилося серце однорічної дитини. Щойно його доставили до шпиталю, лікарі одразу ж зробили операцію. Після неї Ендрю перебував ще три місяці в лікарні. Нині він щомісяця проходить медичне обстеження і постійно вживає ліки, щоб не допустити відторгнення донорського органу. Через 12 років, найімовірніше,  хлопчикові буде потрібна ще одна пересадка.

Батьки Ендрю говорять, що дуже вдячні німецькій родині, яка пожертвувала для них серце своєї дитини.

Зараз ви читаєте новину «Ендрю МакАскі поміняли серце у п"ять тижнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути