Ексклюзиви
четвер, 08 листопада 2007 17:49

Емма Ґоу обрала смерть заради Єгови

22-річна британка Емма Ґоу з південного міста Телфорд за кілька годин після пологів померла від крововиливу. Коли на світ з"явилися здорові двійнята, в неї почалася кровотеча. Їй пропонували зробити переливання, але вона відмовилася — такі правила в релігійної громади свідків Єгови.

Жінка заздалегідь попередила лікарів, що не хоче ніякого переливання в разі загрози її життю. Вони з чоловіком підписали документ, який засвідчує, що вони знали про небезпеку такого рішення. Тож лікарям залишилося тільки спостерігати, як помирає їхня пацієнтка, мати двох новонароджених дітей.

Тепер родина померлої звинувачує медиків у тому, що Еммі не зробили кесарів розтин, а дозволили народжувати самостійно. Саме це, на їхню думку, призвело до трагедії.

Емма і її 24-річний чоловік Ентоні одружилися 2005 року на Барбадосі. Вона була продавцем у магазині одягу. Він працює інженером системи центрального опалення. Ентоні знав, що Емма мріяла про весілля на Карибських островах. Улаштував сюрприз для неї.

Учення свідків Єгови називає протиприродним донорство, зберігання крові і її переливання. Лідери посилаються на Біблію, зокрема старозавітню книгу Левит 17:12: "Тому сказав Я Ізраїлевим синам: Кожна душа з вас не буде їсти крові, і приходько, що мешкає серед вас, не буде їсти крові".

Свідки Єгови сприймають переливання крові як її споживання.

Чоловік Емми сам виховуватиме дітей — хлопчика і дівчинку. Він не засуджує рішення дружини відмовитися від операції, яка могла її врятувати.

Зараз ви читаєте новину «Емма Ґоу обрала смерть заради Єгови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути