Ексклюзиви
четвер, 26 квітня 2007 18:48

Екс-міністр Польщі застрелилася під час обшуку

  Барбара Бліда три роки працювала міністром будівництва. Її підозрювали в корупції
Барбара Бліда три роки працювала міністром будівництва. Її підозрювали в корупції

57-річна Барбара Бліда жила у польському місті Сємяновіце. Раніше вона була міністром будівництва Польщі. О шостій ранку в середу до її квартири прийшли працівники служби внутрішньої безпеки країни. Вони мали ордер на обшук і арешт. Увесь процес знімали на камеру.

Пані Бліда, одягнена в нічну сорочку, попросилася до ванної кімнати. Мовляв, хотіла причепуритися. Її супроводжувала працівниця служби безпеки. Барбара почала вмиватися і чистити зуби. Потім відкрила шафку на стіні, швидко дістала заряджений пістолет і вистрелила собі в груди. Врятувати екс-міністра не вдалося.

Барбара Бліда в 1989–2005 роках була членом пост-комуністичного "Союзу демократичних лівих сил". До 2005 року ця партія входила до складу правлячої коаліції. За цей період Бліда три роки пропрацювала міністром будівництва. Пізніше очолила одну з найбільших будівельних компаній. Її мали затримати за звинуваченнями в корупції.

Перед тим одна з найбагатших жінок Польщі Барбара Кмєцік розповіла прокуратурі, що давала хабарі кільком міністрам, серед яких була й пані Бліда. Кмєцік займалася продажем вугілля. Із Блідою вони товаришували.

Барбара каже, що платила міністру за пошук хороших клієнтів. Окрім того, купувала Бліді дорогий одяг і косметику.

Польські правоохоронці проводять розслідування. Вони не коментують, чому при обшуку жінку не запитали про наявність зброї. Як пістолет опинився у ванній кімнаті — заряджений і знятий з запобіжника, теж поки що не з"ясували.

Зараз ви читаєте новину «Екс-міністр Польщі застрелилася під час обшуку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути