Ексклюзиви
вівторок, 13 січня 2009 17:50

Джейн Солімен народила після смерті

У 41-річної британської фігуристки Джейн Солімен через два дні після смерті народилася здорова дитина. Лікарі штучно підтримували серцебиття жінки та вводили в тіло великі дози стероїдних гормонів. Ці ліки мали підготувати легені недоношеного плода до самостійного дихання.

6 січня в Джейн розболілася голова. За кілька годин вона знепритомніла. Солімен привезли в оксфордську клініку Джона Редкліффа. У голові жінки лікарі виявили пухлину, яка ушкодила велику судину. Стався масивний крововилив. Невдовзі медики констатували смерть мозку. Ще за день до цього фігуристка почувалася цілком здоровою і не підозрювала про хворобу.

Дитину дістали з утроби матері завдяки кесаревому розтину. Махмуд, 29-річний чоловік загиблої, назвав доньку Айя, що в перекладі з арабського означає "диво". Це ж ім"я отримала її мати, коли 2007-го прийняла іслам, аби побратися з Махмудом. Нині дівчинка перебуває у відділенні інтенсивної терапії. Вона важить близько 1 кг і нормально розвивається, кажуть лікарі.

— Того дня ми з Джейн ще встигли покататися на ковзанці. Вона чудово почувалася. Була така щаслива, бо найбільше в житті хотіла стати мамою, — згадує Махмуд. — Я вбитий смертю дружини, але щасливий, що маю доньку. Ніколи не думав, що одночасно переживатиму таке сильне щастя і не менш сильне горе.

1999-го іспанські лікарі приблизно місяць штучно підтримували серцебиття жінки та розвиток плоду. І напередодні Нового року дістали з утроби здорового хлопчика.

Зараз ви читаєте новину «Джейн Солімен народила після смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути