Ексклюзиви
середа, 18 липня 2007 17:15

Друзі захистили дівчину від весілля

Батько 13-річної Хабіби з міста Стакіра, що в Бангладеш, хотів швидше видати її заміж. Дівчину не було чим годувати, й чоловік пообіцяв за невеликий викуп віддати доньку за 23-річного сусіда.

Хабіба була проти шлюбу, але надто боялася свого батька, щоб протестувати. У Бангладеш дітей вчать поважати батьків. Часто вони не можуть ні в чому їм заперечити.

Друзі Хабіби у школі, яким вона усе розповіла, умовляли її не коритися. Розповіли про випадок своїм батькам. Ті спробували вплинути на батька дівчини. Однак він був твердий у рішенні продати доньку.

Тоді однокласники Хабіби зібралися на демонстрацію. П"ятдесят учнів написали звернення до поліції з вимогою зупинити весілля. Батько стояв на своєму, однак поява поліцейських змінила його думку. Він пообіцяв, що не видасть Хабібу заміж, поки вона не стане повнолітньою.

Бангладеш — буддистська країна. Тут практикуються ранні шлюби. Часто проводять заручини дівчини та хлопця, коли їм немає навіть десяти років.

Зараз ви читаєте новину «Друзі захистили дівчину від весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути