понеділок, 24 вересня 2007 17:28

Дружини губернатора не поділили першість

Чотири дружини нігерійського губернатора штату Адамава Муртала Н"яко ніяк не могли з"ясувати між собою, хто з них буде головною дружиною та першою леді штату. Така честь означає додаткові матеріальні блага: службовий автомобіль, обслугу й охоронців.

Цього тижня губернатор поклав кінець суперечці між жінками.

— Мої дружини мають рівні права, і я не буду проголошувати одну з них першою леді, — каже Муртала Н"яко. — Усі вони розумні й кожна може внести свій вклад у розвиток штату.

Дружин губернатора розкритикували за те, що вони борються за додаткові привілеї, тоді як більшість населення країни потерпає від бідності.

У країні велика різниця між рівнем життя населення та представників влади. На одного громадянина тут припадає близько $550 прибутку на рік. Продуктів харчування не вистачає, хоча 65% жителів зайняті в сільському господарстві.

Люди не мають продуктів першої необхідності: цукру, солі, мила, олії. Водночас влада користується усіма матеріальними благами. У розпорядженні урядовців і політиків розкішні будинки й автомобілі. Вони наймають собі прислугу та приватних охоронців.

Днями в Нігерії виник скандал зі спікером парламентської Палати представників. Його звинувачують у тому, що він витратив $5 млн із бюджету країни на ремонт двох депутатських резиденцій. За ці гроші спікер також придбав 12 службових автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «Дружини губернатора не поділили першість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути