вівторок, 20 листопада 2018 00:40

"Дональд Трамп поставив під загрозу життя моєї родини. Я цього ніколи не пробачу"

54-річна Мішель Обама, дружина 44-го президента США, вирушила у тур на підтримку своєї книжки "Становлення". У ній розповідає про особисте життя, як воно змінилося під час президентства чоловіка Барака Обами та що вона не може пробачити Дональду Трампу.

— Я хотіла створити щось, що принесе користь іншим людям, те, що вони зможуть використати у своєму житті. ­Зосередилася на тому, щоб розповісти свою історію максимально чесно. Я не зводжу ні з ким рахунків і не веду якоїсь політичної гри. Хочу розповісти свою історію — чорної дівчини з робочого класу на півдні Чикаго, яка стала першою леді США. Тут вся правда про мене, і я почуваюся трохи вразливою. Проте сподіваюся, що моя історія, з усіма її злетами і падіннями, допоможе іншим людям, — каже колишня перша леді.

Автобіографія розділена на три частини — "Стаючи собою", "Стаючи нами" і "Стаючи великим". У першій вона розповідає про життя в Чикаго. Тут помітно, що Мішель Обама отримала магістерський ступінь із соціології — підіймаються питання про расизм, державну освіту, суспільні класи.

У другій частині Мішель розповідає історію стосунків з майбутнім президентом.

"Коли я дозволила собі почуття у стосунках із Бараком, вони нахлинули — збиваючи з ніг хвилею радості, вдячності, задоволення і подиву", — пише Мішель. Зізнається, що навіть у їхньому шлюбі бувають негаразди.

"Парна терапія допомогла нам подолати розбіжності. Я знаю надто багато молодих пар, які сваряться, вважаючи, що з ними щось не так. Я хочу, щоб вони знали — Мішель і Барак Обами, у яких феноменальний шлюб і які кохають один одного, працюють над своїми стосунками. І ми отримуємо допомогу, коли вона нам необхідна".

2004-го, коли Барак Обама балотувався до Сенату, вона поставила ультиматум — якщо він програє ці вибори, то назавжди залишить політику, — пише Мішель у книжці. Вибори він виграв і невдовзі балотувався у президенти. "Він хотів цього, а я — ні", — завважує Мішель, проте невдовзі вона погодилася з його рішенням і визнала, що її чоловік стане чудовим президентом.

У третій частині книжки Мішель розповідає про своє з чоловіком життя як публічних осіб — який спадок вони залишили після себе, чого їй вдалося досягти на посту першої леді.

Мішель була шокована, коли дізналася, що Дональд Трамп перемагає на виборах, оскільки вважає його поведінку неприйнятною з багатьох питань, зокрема у ставленні до жінок і представників расових меншин.

У книжці вона негативно висловлюється про президента і вважає Дональда Трампа жінконенависником, який подає поганий приклад нездорового ставлення до жінок в американському суспільстві. Вона засуджує Трампа за його сумнозвісну "хвалькувату" промову про сексуальні домагання до жінок в 2005 році (йдеться про інтерв'ю, де Дональд Трамп вихваляється, як добре бути впливовим і знаменитим: "Я можу поцілувати будь-яку жінку, не чекаючи її згоди. Або просто взяти і схопити її за промежину". — ГПУ).

Особливу увагу в своїх спогадах колишня перша леді США приділяє проблемам расизму.

Під час передвиборної кампанії Дональд Трамп підтримав поширення чуток про те, що Барак Обама народився не в США, а в Кенії (за законами США, президентом може стати лише людина, народжена в межах країни. — ГПУ).

"Уся ця історія безумна і злісна. А якби хтось із неврівноваженою психікою взяв пістолет і поїхав у Вашингтон? Якби він кинувся на пошуки наших дітей? Дональд Трамп поставив під загрозу життя моєї родини. Я цього ніколи не пробачу".

У відповідь на це президент Трамп заявив: "Те, що Обама зробив з нашою армією — за це я його ніколи не пробачу".

Зараз ви читаєте новину «"Дональд Трамп поставив під загрозу життя моєї родини. Я цього ніколи не пробачу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути